Få en god nattesøvn

Hvad er en god nattesøvn? Det kan der være mange bud på, men en ting er sikkert og det er at det er noget vi alle har brug for, enten i større eller mindre grad. Men det må være op til den enkelte at vurdere. Personligt så har jeg til tider lidt af dårlig søvn, hvilket helt klart har gjort og stadig gør mig trist til mode.

Har du et problem?

Måske en lidt flabet overskrift vil nogle mene, men ikke destro mindre så mener jeg det. Har du et problem når det kommer til at få den nødvendige søvn? Der er ikke noget forkert i at sove dårligt eller have svært ved det. Det er bare så super vigtigt at man får gjort noget ved det, inden der begynder at blive problemer.

Start med at se på dine rutiner, er de helt hen i vejret eller er du fornuftigt nok anlagt. Her tænker jeg f.eks. på hvilken tid du går i seng og om du bruger de sidste vågne minutter med telefonens skarpe lys eller hvordan det foregår. Især det sidste skal du bide mærke i.

Få gode rutiner

Det er vigtigt at få nogle gode rutiner, og det kan du ved at bruge hovedet og agere fornuftigt. Ca. 30 til 60 minutter inden sengetid, skal du lægge mobilen fra dig og ellers få gearet ned. Det blå lys mange telefoner stadig udsender, kan give problemer for det indre ur. Nogle nye telefoner og comptuere. Her især fra Apple, er udstyret med en såkaldt nattefunktion, der gør skærmens lys markant varmere ved sengetid, hvilket kan få dine øjne til at slappe mere af end eller.

Når det er på plads, så handler det om at kunne sove på den mest egnede måde. Der er ikke noget facit for det, men det hjælper ikke at du ligger dårligt med en slidt dyne.

Hav styr på det lavpraktiske

Din seng. Det er et sted hvor de fleste tilbringer ca. 1/3 af livet, eller ca. 30 år. Derfor skal den så sandelig også være god, eller nytter det intet. Du gider vel heller ikke sidde i en ødelagt og slidt stol på arbejdet 8 timer om dagen ? Nej det tænkte jeg nok.

Et sted hvor du kan få inspiration er her og du kan læse om alt lige fra kontinentalsenge til boxmadraser, samt hvad der er bedst og hvorfor. En side der dukkede op for, da jeg søgte på emnet i sin tid. Men nu fanger navnet også, bare en smule.

Selvom der findes hjemmesider, der kan hjælpe dig med søvnløshed, så er det bedste at prøve dig frem ude i den virkelige verden. Her simpelthen ved at prøve forskellige senge, dyner og puder. De to sidstnævnte er særdeles vigtige og er noget mange gerne overser, da det jo “bare” er en dyne og pude. Det er det ikke. Det er din krops nattøj, og man vil jo helst ligge godt og rart!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *