God creme passer på kroppen

I dag skal det handle om noget lidt anderledes end hvad der ellers sker her. Nemlig hvordan du bedst passer på kroppen, her tænker jeg ikke på det ud propper i munden, men mere hvordan kroppens største organ, huden passes på. Det er nemlig noget mange har tendens til at overse.

Huden er dit største organ

Hvorfor skal du passe på huden? For det første så er det, som jeg skrev, kroppens absolut største organ, og det betyder at der kræves en del pleje af huden. Mange oplever aldrig problemer med deres hud, enten fordi de ikke oplever tørre hænder/ansigter om vinteren eller fordi de om sommeren per automatik husker solcremen. Der er kan også være andre årsager til det.

Det er som regel i de perioder hvor årstiderne skifter at du skal være opmærksom. Det er her hvor huden oplever det største pres. Der findes mange måder at pleje huden på, og jeg vil liste et par af dem her.

Cremen tager det værste

Det er vigtigt at være opmærksom på sæsonen, da det kan have betydning for hvilken creme du skal bruge. Om sommeren er der en helt bestemt type creme som du sikkert kender eller alt fald har hørt om. Det er solcremen og den er rigtig vigtig i de varme måneder, da solens UV stråler let kan skade den skrøbelige hud.

Når det kommer til en af den andre sæsoner, som er vinteren, så er det ikke nødvendigvis solcremen du skal finde frem, men i stedet noget som beskytter mod tør hud. Takket være den tørre luft i vintermånederne, bliver manges hud tør og sprækker. Det kan være smertefuldt og give besvær nå man gerne vil bruge sine hænder. Ansigtet rammes også gerne hårdt i denne periode, hvor kulden virkelig kan slå igennem. Lidt ligesom lige for tiden hvor hele landet oplever temperaturer på -4 til -10C alle døgnets timer.

De mere intime steder, som for mange er et tabu, kan cremen også komme til sin ret. Det gælder især mod tilstande som svamp, kløe og svie de steder som ikke altid er blottet. Er du tvivl om din tilstand så gå altid til lægen. Der findes mange typer af creme mod svamp.

Vær fornuftig

For at runde af her til sidst, så handler de tom at være fornuftig og tænke sig godt om. Det er ikke alle som bryder sig om cremes fedtede konsistens, men det kan være rart når ulykken rammer og man enten bliver brændt eller får tør og sprækket hud.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *