Hvad Skal Du i Vinterferien? Måske Kør-Selv Ferie i Europa?

Hvis du ikke er helt klar over, hvor du skal tage hen, kan en kør-selv ferie være en god ide. Du vil få muligheden for at se meget mere, end hvis du sætter dig i et fly, samtidig med at du har friheden til at stoppe op og se nærmere på en interessant attraktion på vejen. Ligeledes er du ikke begrænset i noget – du kan køre lige derhen, hvor du vil, og når du vil. I dette blogindlæg vil jeg prøve at guide dig igennem vinterferie i Europa, og hvad du bør være opmærksom på.

 

Kør din bil topklar

Inden du kører afsted, bør du have efterset de gængse ting. Blandt andet bør dine vinduesviskere fungere optimalt, så det ikke påvirker din sigtbarhed. Du bør også have nok sprinklervæske på, samt dine lygter bør lyse, som de skal.

 

Herunder kan det være en god ide at holde styr på lufttrykket i dækkene, da dette kan komme på prøve, når bilen bliver fyldt op med diverse tasker og andet ’nødvendigt’ grej. Desuden er det vigtigt at tjekke, at både faelge og dæk er i orden. Hvis du oplever nedslidte dæk, vil det i blandt andet Tyskland, Italien og England kunne give bøder – hvilket alle selvfølgelig helst vil undgå!

 

Køreturen bør nydes

Når du skal køre nye steder, du ikke kender, vil det være en god ide at undersøge og planlægge trafikken i de pågældende lande og på bestemte tidspunkter. Der er ikke noget værre end at sidde fast i en kø, hvor man slet ikke kommer nogen vegne. Og værst af alt; man aner ikke, hvornår det slutter. Derfor kan man lige så godt prøve at undgå dette, og i stedet planlægge andet på disse bestemte tidspunkter, så der bliver mere tid til de gode oplevelser.

 

Når I alligevel er i gang med at planlægge køreturen, kan I vel lige så godt medregne attraktioner, der kunne være spændende at se. Når først I er kommet afsted, vil jeg anbefale, at I tager jer god tid undervejs på køreturen. Det vil være dejligt, hvis I har tid til at se og nyde steder, I kommer forbi. Europa har så meget fint at byde på, så hvorfor ikke udnytte dette, og se køreturen som en del af ferien? Desuden vil det få ferien til at virke længere.

 

Papirer du skal huske!

Når du skal på kør-selv ferie, er der en række dokumenter, du bør huske. Disse omfatter bilens registreringsattest, pas samt kørekort.

 

Det er en god ide at medbringe både det grønne og det røde forsikringskort. Det er også en god ide at medbringe bilforsikringens policenummer samt det telefonnummer, du skal ringe til, hvis du er i problemer.

 

Derudover er det en god ide at medbringe følgende:

  • Advarselstrekant
  • DK-skilt
  • Førstehjælpskasse
  • Gul refleksvest.

 

Ovenstående ting kan være lovpligtige at medbringe i visse lande, og det vil derfor ikke være en god idé at undlade. Den gule refleksvest er eksempelvis lovpligtig at have i bilens kabine, hvis du skal på ferie i Tyskland, Portugal eller Spanien.

 

Slutteligt kan det vist ikke siges nok gange, at det er vigtigt at huske pas og kørekort!

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *