Indretning af stuen

I dag vil jeg tale lidt om indretning af stuen, for stuen er samlingspunktet, om du har veninderne på besøg eller om du bor sammen med familien eller med noget helt fjerde!

Det er vigtigt at husets eller lejlighedens vigtigste rum er indrettet på bedste vis. Der findes et utal af forskellige måder at indrette rummet på. Forskellene er store alt efter om du bor alene eller med familie eller med kæresten. Et af de steder hvor jeg har oplevet de vildeste stuer, så at sige, har været i bofællesskaber, hvor stuen virkelig har haft sjæl.

Indretning hvis du bor alene

Bor du alene, og er du et ungt menneske, så er der en god chance for at du ikke har videre meget plads at gøre godt med, og det er helt okay. Jeg kender det nemlig selv.

Du har helt sikkert allerede indrettet dig, og nu får du et par af fine forslag til hvordan det kan se ud.

Sofaen er hvad der definerer rummet, placer den et taktisk sted, både så den er let at komme til, men så den også kan stilles foran et eventuelt fjernsyn. Er det en hjørnesofa så skal det helst være et hjørne den befinder sig i, men en hjørnesofa kan sagtens stå andre steder også, det er ikke forbudt at sætte den midt i rummet, selvom nogle nok vil mene det.

Find dit et lille sofabord og gerne et gulvtæppe, her kan IKEA være et godt sted, uden tvivl, da det er både billigt og fin kvalitet. Når gulvtæppet er på plads, så placer dit TV (hvis du har et) foran tæppet, i passende afstand fra sofaen, alt efter hvad dit rum giver mulighed for.

Pynt med lidt nips hist og her, alt efter hvad du føler for. Der er et utal af muligheder på den front, så giv den endelig gas!

Indretning hvis du bor flere

Bor du sammen med venner eller kærsten kan der være en række andre overvejelser som er værd at tage med, navnligt hvis I bor i jeres eget. Kan være andel eller ejerbolig. Hus eller lejlighed.

Start med at se på rummet og hvad I har af møbler, kan noget gøres anderledes? Lav evt. et mindmap med muligheder, og gerne en masse plantegninger, så er I godt på vej.

Overvej derudover rummet i fysisk forstand, giver det mening at male eller at smide et nyt gulv i? Sidstnævnte er et større projekt, men kan give rigtig fine resultater. Plankegulve kan især anbefales, takket være lang holdbarhed og god kvalitet kombineret med flot finish, takket være de naturlige gulvplanker.

Placer møbler og diverse efter jeres helt eget ønske, tal sammen inden, det er vigtigt. Det er ikke et en-mandsprojekt når man er flere end en!

Hvis du har andre spørgsmål til indretning er du meget velkommen til at kontakte mig via kontaktformularen eller skrive en kommentar!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *