Lejlighedens Samlingspunkt

I en lille lejlighed er stuen klar samlings punktet og her næsten alt foregår, det er her vi spiser, arbejder, slapper af og er sammen med vennerne. Det er derfor også et rum der skal kunne rumme mange forskellige aktiviteter og er der f.eks. ikke plads til at der kan sidde nogle venner, så er den aktivitet udelukket.

Jeg har tidligere fortalt at jeg fik ryddet godt op i lejligheden og nu er jeg igang med at planlægge en fuldstændig ommøblering af stuen hvor der gerne skal være plads til alle de ovenstående situationer og meget mere, uden at det føles trangt. Noget der kun kan ske hvis jeg får det gennemarbejdet, så alle møbler er planlagt på forhånd og nogle har flere funktioner.

Jeg har ikke lavet alle planer endnu, men en af de ting vi laver mest når vi slapper af er at se en god film med en bøtte popcorn i sofaen og her kom min lidt tekniske kæreste med den ide at købe en projektor. Først sagde jeg nej, både da det er noget dyre end et lille fjernsyn, men også da jeg aldrig har syntes billedet har været rigtigt godt på sådan en, han sagde dog at vi skulle tage en tur i Hifi klubben og se hvor meget der er sket inden vi bestemte os og jeg blev helt ærligt blæst væk af hvor meget der er sket, jeg kan derfor allerede nu afsløre planerne for:

Vores nye TV er en projektor

Efter vi havde tilbragt eftermiddagen i selskab med en af folkene fra Hifi Klubben gik min viden om projektorer fra 0 til 100 og ord som fuld HD, 4K, lærred og brændetid er nu ikke længere fremmedord for mig. Jeg vil ikke lære jer en masse om det, men jeg vil fortælle lidt om hvor fantastiske projektoere faktisk er blevet.

 

 

Myte 1, de larmer

Falsk, jeg har også dårlige erfaringer fra de projektorer der hænger i loftet i klasselokalerne og det er ofte fordi de ikke er bygget til film setups og så glemmer skolen ofte at rense støvfilteret på dem.

 

Myte 2, billedet er grynet når det er så stort

Det handler om hvor langt man sidder fra skærmen, sidder du tættere på skal opløsningen (antallet af prikker) også være større og derfor valgte vi en 4K projektor. Det handler også om størrelsen på billedet og på vores afstand hvor vi får en skærm på ca. 110″ er det ikke et problem.

 

Myte 3, billedet kan være svært at se pga. lyset

Der er noget ved projektorer der hedder lysstyrke der måles i lumen. Jo højere det taler, jo mere lys udsender projektoren og jo skarpere vil den se ud, også selvom der er modlys. Det er noget af det der gør det dyrt, du kan nemlig sagtens købe en billig projektor på 1200 lumen til få tusinde kr, men så skal rummet også være mørklagt. Vi vil gerne op at ramme 3-4000 lumen, så vil den se godt ud selvom der er lys ind i stuen.

Er der direkte sollys ind på lærredet vil det altid være at se, ligesom det er på et fjernsyn. Vi har kun vinduer ind fra nord og har derfor aldrig direkte sol ind, ellers vil det kræve gardiner at få et flot billedet når solen står ind.

 

Det var mine værste myter, så var der en masse andre spørgsmål som om man virkeligt behøvede store højtalere og nej vi endte med at vælge en soundbar for Sonos der kan hænge på vægen og en lille sub der faktisk kan ligge under sofaen. Det betyder at vi kan skrotte et tv bord som ellers ville stå og fylde foran fjernsynet.

Vi bestemte os for en 4k projektor da vi som i kunne læse sidder lidt tæt på skærmen og for at det ikke ser grynet ud var det nødvendigt. Lærredet bliver et fast lærred vi selv bygget, så vi kan lave det nærmest uden kanter. Det foregår ved at vi først hænger projektoren op, hvorefter vi måler størrelsen på billedet og nu bygger lærredet efter det + 1cm kant i hver side.

Det bliver et spændende, men også dyrt projekt. Heldigvis er det kæresten der skal betale og med en pris på 12.000 for højtalere og op til 20.000 for projektoren bliver det det dyreste vi har i lejligheden. Jeg glæder mig bare til at vi skal se den første film!

 

Resten af planerne må vi vente med til jeg har fået tegnet mere ind, men projektoren er bestemt og er noget kæresten nu vil gå igang med at købe ind til og opsætte. Der er kun et sted hvor der er plads til den, så vi starter med at han opsætter den og så tilpasser vi resten af møblerne til den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *