På weekendtur til New York

Som studerende har man lange sommerferier og hvilken bedre måde at bruge det på end at rejse lidt udenfor højsæsonen? Det var lige netop hvad vi tænkte da jeg en kold dag i Februar sad med en ven, Markus, og talte om at tage ud og rejse til sommer. Vi ville gerne ud og se en storby og jeg må indrømme at jeg nok pressede lidt på for at det blev lige netop New York!

Der er sikkert mange af jer der rejse eller gerne vil rejse mere og jeg har derfor lavet en lille miniguide her under til hvordan vi fik en perfekt weekendtur til New York på et budget hvor de fleste studerende kan være med!

 

Planlægning, flybiletter og overnatning

For nogle skal det være pludseligt og uden planlægning, hvor det for andre ikke er helt trygt hvis der ikke er lidt faste rammer. Ligemeget hvilken type du er kan du sagtens komme til New York, og jeg vil her kun tale om det nødvendige planlægning. Vi havde ikke planlagt hvilke steder vi skulle se, en tidsplan for hver dag eller en stor mappe med hvad vi skulle gøre i alle worst case senarier. Vi havde til gengæld sørget for at der var orden i tingene så det hele gik så smooth som muligt.

 

 

Vi startede med at finde flybiletterne, og ville gerne være i New York 4 dage/3 overnatninger. Den første dag ved vi at man ikke laver meget, og den sidste dag går med hjemrejsen så det ville faktisk kun betyde 2 hele dage i byen, altså en weekendtur.

Der er mange måder at finde flybiletter på, vi brugte under hele planlægningen en dansk hjemmeside ved navn USA Guiden og de har også en side hvor du kan søge efter billige flybiletter, du kan selv prøve det her. Vi fandt 2 biletter med Island Air til kun 1300 tur/retur pr mand på tilbud, men også Norwegian havde gode priser når man flyver fra København.

Der var ikke mad med på turen, men der var indtjekket baggage og gratis online check-in. Vi brugte dog tilsammen 400kr på mad på flyveturen frem og tilbage, så det skal man lige regne med.

Da flybiletten var købt kunne vi ansøge om ESTA, et online tjek som alle der flyver til USA skal gennemføre senest 72 timer før rejsen, det anbefales dog at gøre det noget før, da man så kan nå at løse det hvis man afvises. Det koster 14 USD pr person eller ca. 100kr.

Nu havde vi lov til at rejse til New York, så skulle vi blot finde overnatning. Da vi ikke var her så mange dage bestemte vi os for et hotel som vi fandt på Hotels.com, tæt på offentlige transport.

 

På opdagelse i New York

Det kan være svært at beskrive en tur med tekst og billeder, det handler nemlig om oplevelsen af at være der. Vi har alle set film fra Times Square, friheds gudinden eller den klassiske undergrundsbane i New York, men det prøve at være der, opleve den pulserende by, gå en tur i Central Park eller bare hænge ud på gaderne i centrum er noget der ikke kan opleves igennem en film.

Vi sørgede for at prøve at mest turistede ting, og gav så os selv lov til bare at opleve byen og stemningen om aftenen og jeg vil helt klart anbefale andre at gøre det samme. Tag jer tid til at opleve folkene, stemningen og de forskellige områder frem for at fare rundt fra sted til sted og ind og ud af turistbusser.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *