Renovering eller salg?

Et emne jeg faktisk ikke har været så meget inde over førhen. Nemlig hus og hvorfor nogle vælger at gøre som de gør. For hvorfor vælger nogle helt at opgive deres hus, sælges det og så købe et nyt, i stedet for at tage skeen i den anden hånd og renovere? Som kommende husejer, på et tidspunkt, synes jeg de mange emner der findes er interessante.

Renovering eller salg?

I Danmark findes der er utal af forfaldne huse rundt omkring, mange stammer som føgler af øknomiske problemer hos de daværende ejere, andre er ganske enkelt opgivet, og solgt som grund eller håndværkertilbud, hvor køber så selv har opgivet, og sendt sorteper videre. Der findes mange svar på spørgsmålet, men hvorfor har vi så mange faldefærdige huse her i vores relativt lille land?

Antallet af forladte hjem boomer især i Udkantsdanmark, hvis det ord stadig må bruges. Her især på Lolland og Falster, hvor også de mennesker med den laveste indkomst holder til. Det er et problem for de mange samfund, da de drænes. Folk dør ikke, men de flytter væk. De flytter hen til hvor der er job og muligheder for at skabe sig et godt liv.

En renovering er ikke nødvendigvis en dårlig investering, men det kommer meget an på boligmarkedet, er huset i et af de områder, der anses som uattraktive, så er prisen og mulighederne derefter. Det er ikke sikkert banken gider låne penge til at kunne renovere et hus, hvis ikke de mener det giver noget?

Især noget som et nyt tag kan tage pusten fra de fleste. Det er ekstremt dyrt og besværligt, eller er det? Du kan se lidt priser her. Som det kan ses på linket så koster det let flere hundredetusinde kroner at ordne et tag. Det er også det, som oftest står tilbage som ødelagt på mange huse.

Min holdning

Den er enkel. Tænk dig om, også inden du kaster dig over det første og bedste håndværkertilbud og se dig omkring efter det bedste tilbud. Det første du finder i søgemaskinerne, kan nemt være havnet i toppen, fordi et dygtigt seo firma har arbejdet med hjemmesiden. Det er heller ikke sikkert pengene kommer ind igen, overhvoedet. Det kan nemt ske at de er tabt for altid, og at du så må ty til andre muligheder for at finde et hus. Dog er huse i de attraktive områder generelt en god investering uanset stand, men få talt med banken først. Ikke mig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *